Framboos bliss balls

Recept Framboos Bliss Balls

HORMOONPROOF RECEPT

HORMOONPROOF RECEPT

Recept framboos bliss balls


Perfect voor valentijn natuurlijk maar ze zijn altijd lekker! Deze chocolade framboos blissballs. Mijn dochter heeft ze bija allemaal op haha!

Ingredienten:


• 120gr dadels
• 10gr cacao poeder
• 40gr amandelmeel
• 25gr pecannoten
• 1 snufje zout
• 1tl vanille aroma
• 10 frambozen
• 100gram 85% pure chocolade
• Gevriesdroogde frambozen

Bereiding


1. Ontpit de dadels. Als de dadels droog zijn, week ze even een paar minuten in lauwwarm water zodat ze zacht worden.

2. Doe de dadels, cacaopoeder, pecannootjes, snufje zout en de vanille aroma in een blender zodat het een mooie pasta wordt.

3. Kneed het tot 1 bal. Deel de bal in 10 stukjes. Vouw de pasta om een vers framboosje heen en draai in je handen tot mooie kleine balletjes. Zorg dat je niks meer van de framboos ziet. Als de pasta te droog is kan je er een druppeltje water bij doen.

4. Als je 10 balletjes hebt leg je ze in een bakje of op een bord en stop ze even in de vriezer.

5. Crunch de gevriesdroogde frambozen en doe de kruimels in een kommetje. Smelt de chocolade au bain marie.

6. Haal de balletjes uit de vriezer. Steek een saté prikker in een balletje, doop in de chocolade en laat op een rekje uit druppen. Strooi er wat frambozen crunch overheen. En herhaal dit bij de andere balletjes.

7. Laat de chocolade goed hard worden.
Je bewaard de bliss balls het beste in de koelkast!